ремонт та заміна гальм

Т/О та ремонт тормозних механізмів раніше чи пізніше потребуе будь-який автомобіль. Кваліфіковані механіки нашого підприємства обстежать і відремонтують гальма вашого авта на самому високому технічному рівні.
На перший погляд що тут складного, відкрутити одного болта кріплення супорта «відкинути» його, витягнути старі колодки, вставити нові. 15-25 хвилин і роботу закінчено. Але чи надовго і наскільки ефективні гальма «довжина гальмівного шляху» після такої «заміни».

Підприємство Формула пропонує вам з технічної точки зору правильну заміну гальмівних колодок і обслуговування гальмівних механізмів – г\м. Обстежити г\м необхідно в цілому, провіряємо гальмівні диски на степінь корозії і їх товщину ( впливає на тепловіддачу г\м ) саме вони перетворюють кінетичну енергію автомобіля що рухається в теплову . Чим ліпше і швидше розсіюється тепло від г\м тим ефективніше вони працюють.

Робота гальм залежить не тільки від вибраного виробника, матерялу колодок і дисків. Кожна рухома частина г\м повина рухатись «працювати» без зайвих зусиль «заклинювання» а також без надмірного зносу (великі зазори). При ремонті гальмівних механізмів необхідно знати і виконувати:

  • виміряти товщину колодок і дисків
  • якщо товщина в межах допуску, диски проточити ( необхідне спеціалізоване обладнання ).
  • пильники, резинки, манжети, чохли повині бути без розривів.
  • всі частини механізма почистити від корозії і бруду.
  • місця приляганя ступіци – гальмівного диска – диска коліс змащується PERMATEX Anti – Seize Lubricant.
  • поршень змастити під манжетою – Raybestos TBAF-12Hydraulic brake cylinder assembly fluid.
  • рухомі направляючі та колодки в місцях дотику циліндра, скоби і супорта теж змащуються – STA-LUBE Synthetic Brake & Caliper Grease

Будьте уважні гальма і кермо це життя ваше та інших учасників руху.

Comments are closed.